Ga naar de inhoud

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze babyspa of over ons aanbod aan cursussen babymassage & baby-yoga? Kijk dan even op deze pagina of je vraag niet toevallig al eerder is gesteld. Staat je vraag er niet tussen? Dan kun je natuurlijk altijd alsnog contact met ons opnemen en helpen we je graag verder. 

Baby Spa & Wellness

Je kunt met je baby vanaf 4 weken (zodra het navelstompje eraf is) bij ons terecht voor een floatsessie. De babyspa is geschikt voor baby’s tot 1 jaar oud. Vanaf ongeveer 6-8 maanden gaan ze in onze grote floats, afhankelijk van de grote en de ontwikkeling van de baby wanneer dit precies is.

Je baby mag 10 tot 30 minuten in het badje floaten. Dit is afhankelijk van de manier waarop je baby reageert op het water. Sommige baby’s worden – zeker de eerste keer – wat onrustig in het bad en dan is het goed om niet de hele sessie te benutten. Mocht je vaker bij ons langskomen, dan is de kans groot dat je baby de volle 30 minuten zal floaten. De massage – in het geval je kiest voor een floatsessie inclusief massage – duurt 20 minuten. Houd er rekening mee dat je ongeveer anderhalf uur bij ons in de babyspa bent.

Het masseren doe je zelf, maar wel onder begeleiding van een gecertificeerd docente Babymassage. De massagetechnieken worden voorgedaan op een babypop en natuurlijk is er alle tijd en ruimte om vragen te stellen of hulp te vragen. 

Bij Twinkel Baby Spa doen we er alles aan om je baby en jou een rustige en ontspannen ervaring te geven. Zorg ervoor dat je 10 minuten vóór je afspraak bij ons aanwezig bent. We leggen je alles dan even rustig uit en je baby kan direct even aan de nieuwe omgeving wennen. Na de uitleg kleed jij je baby rustig uit en gaan we hem of haar wegen. Hierna doen we een zwemluier en zwembroekje aan en doen we de nekband bij je baby om. Je blijft natuurlijk altijd bij je baby om hem of haar vertrouwen te geven en lekker samen te kunnen genieten. 

Als je baby gewend is in het bad, zetten we de bubbels in het badje aan. Er bestaat de mogelijkheid dat je baby hier nog niet bij het eerste bezoek aan toe is en dat dit pas na meerdere bezoeken gebeurd. Het bubbelen is namelijk intensiever voor je baby. Bij Twinkel Baby Spa kunnen we inschatten wat het beste is. Dit geldt ook voor de duur van de floatsessie. Na maximaal 20 – 30 minuten halen we je baby uit het badje. Ook hier adviseren we je om ons advies op te volgen en niet altijd ten koste van alles de sessie een half uur te laten duren. 

Na de floatsessie droog je jouw baby af met doe je hem of haar een luier om. Als je een floatsessie inclusief massage hebt geboekt, starten we daar nu mee. Een gediplomeerd docente Babymassage begeleid je hierin door de massagetechnieken te demonstreren op een pop. Jij masseert lekker jouw kleine baby en natuurlijk is er alle ruimte om vragen te stellen. Je wilt die heerlijke massage ook thuis nog eens kunnen herhalen!

Omdat een floatsessie (al dan niet met massage) heel wat van je baby vraagt, adviseren we je om daarna geen plannen meer te maken. De meeste baby’s willen namelijk nog maar één ding na zo’n heerlijke sessie: slapen.

Dit is vooral afhankelijk van het ritme van je baby. Over het algemeen geldt: zodra je baby genoeg geslapen heeft – en het buikje vol heeft – kan hij of zij het meest genieten van de floatsessie. Bij het boeken van een afspraak, kan je kiezen uit verschillende tijdsblokken dus kijk zelf welke tijd het best bij jullie past. Het floaten en masseren is trouwens best intensief voor je baby, dus wij adviseren je om na de sessie geen plannen meer te maken. Meestal zal je baby daarna vooral lekker willen slapen.

Tijdens een floatsessie mag je maximaal 2 volwassenen per baby meenemen. Dit om het voor jou en je baby niet te druk maken. Mocht je met meer personen willen komen – of broertjes en zusjes mee willen nemen – dan adviseren we je om een privésessie te boeken.

Tijdens een privé sessie mogen broertjes en zusje mee. Tijdens de andere sessies maximaal twee volwassen.

Ontspannen en genieten kan natuurlijk alleen als je jezelf goed voelt. Heeft je baby verhoging, koorts, griep of diarree dan mag hij of zij Twinkel Baby Spa niet bezoeken en kan je de afspraak verzetten. Mocht je twijfelen, neem dan even contact met ons op om de situatie te bespreken.

Een baby die net is gevaccineerd, mag pas 72 uur na vaccinatie Twinkel Baby Spa weer bezoeken.

Twinkel Baby Spa is gevestigd aan Dorpstraat 38 in Heumen. Parkeren gaat bij ons heel eenvoudig en altijd gratis. Voor de deur hebben we een aantal parkeerplaatsen en ook verderop in de straat – op het plein voor de kerk – zijn er meer dan genoeg plaatsen. Heumen ligt aan de A73 en is dus makkelijk te bereiken vanuit omliggende plaatsen. Vanaf Nijmegen is het ongeveer 15 minuten rijden.

Jazeker! Je mag gewoon foto’s en video’s maken tijdens je bezoek aan ons. We vinden het echter wel belangrijk dat je met je aandacht vooral bij je baby blijft, zodat hij of zij met vertrouwen en plezier de floatsessie kan beleven. Maar af en toe een foto of een video is geen probleem. Vanwege de privacy is het echter niet toegestaan om andere baby’s of personen op de foto’s of video’s vast te leggen. 

Plaats je de foto op social media? Tag ons dan even! @twinkelbabyspa of #twinkelbabyspa

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op om je vraag alsnog te stellen:

Tel. +31 6 82 97 12 21
Ook bereikbaar via Whatsapp

E-mail info@twinkelbabyspa.nl

Babymassage & (Wobbel)Yoga

Zodra je baby 4 weken of ouder is, kunnen jullie samen meedoen aan de lessen Babymassage & (Wobbel)Yoga. De lessen zijn geschikt tot een leeftijd van ongeveer 12 maanden. Twijfel je of je baby of dreumes nog geschikt is voor de les? Neem dan even contact met ons op zodat we dit kunnen overleggen. 

Je schrijft je standaard in voor 1 volwassenen + 1 baby. Mocht dit anders zijn, dan staat dit duidelijk vermeld in de beschrijving van de les. 

Tijdens de lessen is het fijn om een eigen doek, badcape of grote hydrofiel mee te hebben. Voor al het andere zorgen wij. We hebben ook heerlijke schapenvachtjes voor in de Wobbels en we zorgen voor natuurlijke massage-olie en wat te drinken voor de papa’s of mama’s. 

Je bent ongeveer 1,5 uur bij Twinkel Baby Spa voor één les.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan even contact met ons op om je vraag alsnog te stellen:

Tel. +31 6 82 97 12 21
Ook bereikbaar via Whatsapp

E-mail info@twinkelbabyspa.nl

Zwangerschapsmassage

Vanaf het tweede trimester, 14 weken. Tot de laatste dag van je zwangerschap.

breng ons altijd van te voren op de hoogte over je klachten en overleg indien u twijfelt eerst met de verloskundige of gynaecoloog of een massage veilig is.

In geval van trombose, spataderen in combinatie met hoge bloeddruk, hartklachten of koorts wordt een massage afgeraden.

Ongeveer 60 minuten 

Nee, wij hebben er bewust voor gekozen om je rug alleen te masseren als je op zij ligt omdat wij niet achter het gebruik van een massagetafel met een gat voor je buik staan.

Draag makkelijk zittende kleding. We massageren je hele lichaam, dus het is fijn als je alleen je ondergoed aanhoud tijdens de massage.

Je kunt de afspraak tot 24 uur van te voren annuleren of verzetten. 

Neem dan even contact met ons op.

Tel. +31 6 82 97 12 21
Ook bereikbaar via Whatsapp

E-mail info@twinkelbabyspa.nl

Ivm vakantie zijn we van 6-7-'24 t/m 19-7-'24 gesloten. Emails ect. beantwoorden we onze vakantie weer.

X